Külföld

Matteo Salvini: Európa halálra ítéli magát, ha nem változik meg

Kormányzásra kész a jobboldal

A nemzetek polgárainak érdekvédelme fontosabb az őket „pofozó” Európai Uniónál az olasz Liga vezetője, Matteo Salvini szerint – írta az MTI.

Salvini a jövő évi római főpolgármester-választás kampánynyitó eseményén kijelentette, a Liga nem akar kilépni az Európai Unióból, mivel belülről akarja megváltoztani Európát, de számára az első helyen nem az Unió, hanem az olaszok állnak. Hangsúlyozta: bízik abban, hogy ha az olasz jobboldal ismét kormányra kerül, át tudja alakítani az Európai Uniót. „Ha Európa megváltozik, életben marad. Ha Európa nem változik meg, halálra ítéli magát” – hangoztatta Salvini. Kifejtette, hogy a Liga egyik célja Róma városának megszerzése és még ezelőtt a kormányra is vissza akar kerülni. „Csak idő kérdése, és a Liga győzni fog, készen akarunk állni a megbukó Conte-kormány helyettesítésére” – mondta Matteo Salvini. Úgy vélte, a Giuseppe Conte vezette jelenlegi kormány túlélésre játszik és ezért még a „saját anyját is eladná”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom