Külföld

Kitörtek a migránsok egy boszniai táborból, át akartak jutni a horvát határon

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség

Migránsok egy nagyobb csoportja kitört az egyik boszniai befogadótáborból szombaton, a helyi rendőrség nagy erőkkel vonult ki, estére véget ért a rendbontás – derül ki az M1 tudósításából.

A csaknem százfős csoport – amit főleg bangladesiek és pakisztániak alkottak – a Velika Kladusa melletti Miral befogadóközpontból jutott ki és a közeli bosnyák–horvát határátkelőhöz próbáltak eljutni. A készültség az odáig vezető úton is erős volt, a rendőrséget a határőrség, valamint a fővárosból érkező különleges egységek is segítették. A táborban a hivatalos adatok szerint hétszázan lakhatnak, de ez csak a befogadóképesség felső határa, valójában sokkal többen tartózkodhatnak ott. Az M1 értesülései szerint a rendőrség ugyan többeket kiemelt a tömegből, a tapasztalatok szerint nem maradnak sokáig elkülönítve, és kitoloncolni sem tudják őket. Híradások szerint Szarajevóban is sok bevándorló van, mások pedig országszerte üres házakban húzzák meg magukat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom