Külföld

Hatalmas előnyre tehet szert Bernie Sanders, ha megnyeri a kaliforniai és texasi demokrata előválasztást is

Közeledik a szuperkedd

A demokrata elnökjelölt-aspiránsok közül Bernie Sanders vermonti szenátor támogatottsága a legnagyobb a március 3-án, az úgynevezett szuperkedden választó több tagállamban – jelentette a Vox hírportál.

Hatalmas előnyre tehet szert Bernie Sanders, ha megnyeri a kaliforniai és texasi demokrata előválasztást is
Sanderst támogatja New York polgármestere is
Fotó: AFP/Alex Wong

Március 3-án 15 tagállamban választanak, ezért nevezik ezt a napot szuperkeddnek. A Texasi Egyetem és a Texas Tribune című lap közös felmérése szerint Sanders szenátor népszerűsége a konvencióra 261 küldöttet delegáló Texasban 12 százalékkal megugrott, és jelenleg 24 százalékos, míg Joe Biden 22 százalékon áll, Elizabeth Warrent pedig a megkérdezettek 15 százaléka támogatná. Megugrott Sanders támogatottsága a szintén nagy létszámú, 416 delegáltat adó Kaliforniában is, ahol a Capitol Weekly felmérése szerint a megkérdezettek 27 százaléka támogatja Sanderst. A február 22-én választó Nevadában is Sanders a legnépszerűbb demokrata párti elnökjelölt-aspiráns, és pénteken Bill de Blasio, New York polgármestere is bejelentette, hogy őt támogatja. A szuperkeddi voksolásokon száll be egyébként a küzdelembe Michael Bloomberg, New York volt polgármestere. A The Wall Street Journal publicisztikájában úgy fogalmazott: a Demokrata Párttal nem Sanders, Warren, vagy Bloomberg miatt van baj, hanem azért, mert a választók egyszerűen nem hiszik el, hogy a párt képes a hozzáértő kormányzásra.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom