Külföld

Bejutási küszöb alatt a felvidéki magyar pártok

Nagy Fico előnye

A Robert Fico vezette Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) nyerheti Szlovákiában a február végére kitűzött parlamenti választást.

Az MVK közvélemény-kutató felmérése szerint a Smer–SD-t a megkérdezettek 21,6 százaléka választaná. Második helyre az ellenzéki jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek mozgalma (OLaNO) futott be 12,3 százalékos eredménnyel, harmadik pedig 11,5 százalékkal a Marián Kotleba vezette radikális párt, a Kotleba – Mi Szlovákiánk Néppárt lett. A Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) néven indított közös magyar lista 4,5 százalékon áll, a Most-Híd szlovák–magyar párt támogatottsága csökkenő tendenciát mutat, most 3,3 százalékot mértek. Az 5 százalékos bejutási küszöböt jelenleg egyik erő sem éri el. A voksolást február 29-én tartják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom