Külföld

Alapjogokért Központ: Az ENSZ káoszba akarja sodorni a világot

Az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) az illegális migráció legalizálásával a káosz felé akarja sodorni a világot - jelentette ki az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Alapjogokért Központ: Az ENSZ káoszba akarja sodorni a világot
Az ENSZ épülete New Yorkban
Fotó: AFP

Az ENSZ jelenlegi vezetése és a mögötte álló erők abban érdekeltek, hogy a világ stabil régiói megrendüljenek, ezért küldetésének tartják az illegális migráció legalizálását - fogalmazott Horváth József.

Ezt a törekvést jelzi szerinte az is, hogy miközben az ENSZ költségvetésében szerepelnek források a migráció segítésére, a terrorizmus elleni küzdelemre nem költ a világszervezet.

Horváth József felidézte, hogy a világszervezetet azért hozták létre, hogy biztosítsa a konfliktusok békés rendezésének lehetőségeit. Vagyis a tárgyalásos mechanizmuson keresztül az ENSZ különböző plénumai elé lehetne vinni a terrorizmussal sújtott régiók problémáit, ám erre nem biztosítanak forrásokat.

Ugyanakkor az ENSZ olyan jogokat vindikál önmagának, amelyeket a független országok nehezen tolerálnak - mondta a szakértő.

Kapcsolódó írásaink