Külföld

Hidvéghi: Kizárólag zéró tolerancia létezhet az antiszemitizmussal szemben

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő is felszólalt antiszemitizmus témában Strasbourgban a keddi plenáris ülésen. A politikus elmondta, hogy a második világháborút követően egyetlen lehetséges megközelítésként kizárólag zéró tolerancia létezhet az antiszemitizmussal szemben.

Hidvéghi: Kizárólag zéró tolerancia létezhet az antiszemitizmussal szemben
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő
Fotó: Európai Parlament

Hidvéghi Balázs elmondta, Magyarországon e kérdésben teljes a társadalmi és politikai egyetértés. A zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, gyakorolhatják vallásukat és megélhetik identitásukat ma Magyarországon.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon virágzik és reneszánszát éli a zsidó kultúra, a zsidó emberek és családok biztonságban érzik magukat, ápolják örökségüket. Ezzel szemben Nyugat-Európában nő a zsidó közösségek elleni erőszakos cselekmények és támadások száma. Amellett, hogy minden ilyen támadást határozottan vissza kell utasítani, beszélni kell arról is, hogy a radikális muszlim antiszemitizmus európai megjelenése és terjedése hozzájárul az antiszemita támadások számának növekedéséhez” - mondta az EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs szerint a nyugat-európai zsidóság elleni támadások még egy indokot jelentenek az illegális migráció elleni határozott fellépés mellett.