Külföld

Tovább erősítené az unió külső határainak védelmét a német belügyminiszter

Felszámolták az utolsó párizsi sátortábort

Szorosabb európai együttműködést sürgetett a migrációs politika területén tegnap Horst Seehofer német belügyminiszter az európai rendőrségi kongresszus megnyitóján Berlinben.

A tárcavezető szerint az Európai Unió külső határainak védelmét meg kell erősíteni, emellett mihamarabb tisztázni kell a migránsok EU tagországok közötti elosztásának ügyét. Seehofer a Tageszeitung című lap tudósítása szerint figyelmeztetett a növekvő migrációs nyomásra is Európa határán, amely kapcsán hangsúlyozta: „meg kell akadályoznunk, hogy 2015 újra megtörténjen”. Kiemelte, hogy országa számára az unió soros elnökeként kiemelt fontosságú lesz a biztonság kérdése. Betiltaná az egész arcot eltakaró fejkendő viselését az iskolákban a németországi Baden-Württemberg, Hamburg és Schleswig-Holstein vezetése – írta a Die Zeit című lap. A francia hatóságok tegnap felszámolták az utolsó illegális sátortábort Párizsban. A Porte de la Villete metrómegálló környékéről 427 embert vittek el befogadóhelyekre. A görögországi Leszbosz szigetén közben ismét bevándorlók tüntettek a túlzsúfolt móriai menekülttáborban uralkodó nehéz életkörülmények miatt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom