Külföld

Túszejtésért jelenti fel az olasz kormányfőt Matteo Salvini

Ironikus helyzet

Kikötési engedélyt kapott tegnap az Ocean Viking civilhajó a dél-olaszországi Tarantóban, a fedélzetén 403 emberrel. A hajó négy napig várt az engedélyre, miután felvette a migránsokat, líbiai vizeken.

Túszejtésért jelenti fel az olasz kormányfőt Matteo Salvini
Matteo Salvini
Fotó: AFP

Matteo Salvini volt belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga elnöke (képünkön) éppen azért vár mentelmi joga felfüggesztésére, mert az olasz ügyészség eljárást indított ellene, amiért tavaly öt napig nem hagyta kikötni a migránsokat szállító Gregoretti katonai hajót. A politikus hamar reagált is az ironikus helyzetre, közölte: túszejtésért feljelenti Giuseppe Conte kormányfőt és Luciana Lamorgése belügyminisztert. „A munkanélküliséggel, környezetszennyezéssel, mezőgazdasági lemaradással küszködő Puglia tartományra a kormány csak akkor gondol, amikor migránsokat kell partra tenni?” – vetette fel közösségi oldalán a politikus. „Meglátjuk, hogy csak Salvinit lehet-e bűnözőnek nevezni, vagy a törvény mindenki számára egyenlő” – tette hozzá.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom