Külföld

Hidvéghi: Ez most nem volt erős, Pista!

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő alaposan kiosztotta a szocialista Ujhelyi Istvánt, miután a politikus Mussolini Olaszországához hasonlította Magyarországot az európai nyilvánosság előtt.

Hidvéghi: Ez most nem volt erős, Pista!
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő
Fotó: Európai Parlament

Háttal Európának - A kultúra, az oktatás, a tudomány és a média leépítése Magyarországon (2010-2020) címmel tartottak konferenciát magyar ellenzéki EP-képviselők kedden Brüsszelben. A konferenciát azzal a céllal rendezték, hogy felhívják a figyelmet a magyarországi „illiberalizmus nemcsak a jogállamiságra, de a társadalomra gyakorolt hatására is”. A résztvevők bemutatták a rendezvény címével azonos jelentést, amelyet magyar értelmiségek állítottak össze.

Ujhelyi István szocialista politikus arról beszélt, hogy a jelentés megírásában politikusok nem vettek részt. „Ez kivétel nélkül független értelmiségiek munkája” - hangoztatta.

„Nincs több szükség jogállamiságot vizsgáló delegációkra és bizottságokra, hiszen egyértelmű, mi zajlik Magyarországon. Meg kell állítani az újfasiszta építkezést hazánkban, hiszen erre példa legutóbb Mussolini Olaszországában volt” - jelentette ki a szocialista EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs a konferenciát követően sajtónyilatkozatban is, valamint a Facebookon is reagált az ellenzéki képviselők újabb hazugságrohamára, gyűlöletkeltésére, valamint Ujhelyi István megbotránkoztató szavaira.

„Ez most nem volt erős, Pista!

Független értelmiségiek munkája lenne a jelentés? Arra gondolsz, hogy a tegnapi szeánszon Jávor Benedeknek külön megköszönték a közreműködést a »független« kutatásban? Vagy, hogy Donáth Anna személyes mentoraként mutatta be a másik »független« előadót? Tényleg ennyire ostobának nézitek a magyar embereket?

Mégis mi játszódik le a fejedben akkor, amikor Magyarországot az európai nyilvánosság előtt Mussolini Olaszországához hasonlítod, és újfasiszta építkezésről beszélsz? Hiteltelen jelentésekkel, hamis vádakkal támadtok megállás nélkül. Van erre más magyarázat, mint az, hogy egyszerűen gyűlölitek Magyarországot?

Én lennék a legboldogabb, ha Te és a többi ellenzéki képviselő végre nem arra használná az európai színteret, hogy Magyarországot szidalmazza, hanem tenne is valamit a magyar érdekekért. Kétségtelen, ez sosem volt az erősségetek.

Ui.: Értem én, hogy próbálod tartani a Gyurcsány-tempót és rohansz Klára után, hogy '24-ben is ráférj a listára, mert a pártod közben elpárolgott alólad. De hiába fasisztázol itt szakmányban, úgy fognak lehagyni a listáról, hogy a fal adja a másikat” - fogalmazott keményen Facebook-bejegyzésében Hidvéghi Balázs.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Fasisztázás, csúsztatás Brüsszelben

ĀAz ellenzék gyűlöli Magyarországot, mert a magyar kormány konzekvensen migrációellenes – reagált Hidvéghi Balázs fideszes képviselő a legújabb „hazugságszeánszra”