Külföld

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a kettős mérce alkalmazása Varsóval szemben

Magyarország számára ugyanúgy elfogadhatatlan a kettős mérce Lengyelországgal szembeni alkalmazása, ahogy mindazok számára, akik a jogállamiság alapjait tiszteletben tartják - jelentette ki Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) parlamenti képviselő szerdán az MTI-nek Strasbourgból telefonon nyilatkozva.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a kettős mérce alkalmazása Varsóval szemben
Csenger-Zalán Zsolt
Fotó: MH

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden úgy döntött, hogy vizsgálatot indít a lengyel demokratikus intézmények működésével és a jogállamiság lengyelországi helyzetével összefüggésben.

Csenger-Zalán Zsolt kijelentette, Magyarország mindenféle kettős mércét elutasít, az ugyanis aláássa a jogállamiságot, a jogbiztonságot, az azonos bánásmód iránti jogos igényt. Hangsúlyozta, hogy a Lengyelországgal szembeni eljárás megindításáról szóló szavazás alkalmával „ismételten a liberális, különböző Soros-szervezetek által támogatott vélemény kerekedett felül”.

„Felháborító, hogy a vitaindítók kettős mércét alkalmaznak a közép- és kelet-európai országokkal szemben” - fogalmazott.

Noha más országokban is van példa hasonló intézkedésekre, Lengyelország esetében ezeket antidemokratikusnak, az európai értékekkel ellentétesnek tekintik - hangoztatta.

„Boszorkányüldözés folyik Lengyelországgal szemben” - jelentette ki.

Magyarország minden fórumon felemeli a szavát a kettős mérce alkalmazása ellen, és elmondja véleményét a Lengyelországgal szemben indított eljárásról. Szavazataival támogatni fogja a lengyel álláspontot, amely a keddi szavazáson sajnálatos módon kisebbségben maradt - tette hozzá a fideszes képviselő.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom