Külföld

Hidvéghi Balázs kezdeményezésére a néppárt tiltakozni fog a LIBE-bizottság ülésvezetése ellen

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP) képviselő kezdeményezésére írásban fog tiltakozni az Európai Néppárt az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) hétfői ülésvezetésében tapasztalt „kirívó szabálytalanság” miatt. Hidvéghi Balázs ezt maga közölte keddi Facebook-bejegyzésében.

Hidvéghi Balázs kezdeményezésére a néppárt tiltakozni fog a LIBE-bizottság ülésvezetése ellen
Hidvéghi Balázs fideszes Európa Parlamenti képviselő
Fotó: Európai Parlament

A Fidesz politikusa elképesztőnek nevezte, hogy milyen helyzetek alakulnak ki a LIBE-bizottságban.

Nem elég - írta -, hogy a tisztességesen beszélő horvát belügyminiszterrel gyakorlatilag üvöltöztek a bevándorláspárti balos képviselők, számon kérve, hogy miért védik a határőrök a horvát határt az illegális bevándorlókkal szemben, egy másik közölte, hogy neki fogalma sincs, mi a különbség a menekült és a gazdasági migráns között.

A fideszes EP-képviselő közölte: a jelen nem lévő bizottsági elnök helyett egy német szocialista képviselőt kértek fel az ülésvezetésre, aki „a legalapvetőbb normákat is felrúgva” állandóan belebeszélt a vitába, kioktatta a neki nem tetsző véleményt mondó képviselőket és a mellette ülő minisztert.

Hidvéghi Balázs azt írta, az ő hozzászólása végén is elkezdett „okoskodni”, ezért kénytelen volt visszaszólni neki, hogy ha ülést vezet, akkor tartsa be az ülésvezetés szabályait.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink