Külföld

Átlépte a Brexit célvonalát az Egyesült Királyság

„Egységes ország”

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság átlépte „a Brexit célvonalát”, miután a parlament elfogadta a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét.

Átlépte a Brexit célvonalát az Egyesült Királyság
Boris Johnson
Fotó: AFP

Ezzel véglegessé vált az is, hogy az Egyesült Királyság jövő pénteken brit idő szerint 23 órakor – közép-európai idő szerint éjfélkor – rendezett módon, ratifikált megállapodással kilép az Európai Unióból. A brit kormányfő a skótoknak és az északíreknek üzenve hozzátette: a Brexit után az Egyesült Királyság egységes országként halad tovább. Johnson szerint ez lehetőséget ad rá, hogy az ország maga mögött hagyja az elmúlt három év gyűlölködését és megosztottságát, és a ragyogó, izgalmas jövőre összpontosítson. Az Európai Parlamentnek ugyanakkor a jövő héten még ratifikálnia kell a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom