Külföld

Megszavazták a Liga szenátorai Salvini bíróság elé állítását

A politikus kész bíróság elé állni

Megszavazták a Liga szenátorai az olasz felsőház mentelmi bizottságának hétfői ülésén vezetőjük, Matteo Salvini mentelmi jogának megvonását – írta az MTI.

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) és a Hajrá Olaszország (FI) nemmel szavazott a volt belügyminiszter mentelmi jogának megvonására. A kormánypárti Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) nem vett részt a voksoláson. Salvini még vasárnap egy Bologna közeli kampányrendezvényen közölte, hogy le akarja zárni az ügyet, ezért kész bíróság elé állni. „A baloldal nyitott kikötőket akar, mivel a migrációból akar gazdagodni. Én viszont a börtönt kockáztatom, mert néhány napig nem engedtem partra szállni a migránsokat” – jelentette ki. Hozzátette, a kormány ahelyett, hogy a Líbiából érkező terroristákat állítaná meg, azt állítja bíróság elé, aki a nemzeti határokat védte. A volt belügyminiszter tavaly nyáron öt napig nem engedélyezte, hogy  az olaszországi partokhoz hajókon érkező migránsok a szárazföldre lépjenek, ezért indult ellene eljárás.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom