Külföld

Orbán Viktor Auschwitzba utazik a holokauszt nemzetközi emléknapján

Január 27-én lesz Auschwitz felszabadításának a 75. évfordulója. Ez a nap a holokauszt nemzetközi emléknapja is, idén azonban már hamarabb megkezdődik az emlékezés több programmal. Magyarország pedig két helyen is képviselteti majd magát.

Orbán Viktor Auschwitzba utazik a holokauszt nemzetközi emléknapján
Orbán Viktor miniszterelnök Auschwitzban képviseli majd hazánkat
Fotó: MH

Orbán Viktor miniszterelnök Auschwitzban, Áder János köztársasági elnök pedig Jeruzsálemben vesz részt a megemlékezésen - számolt be a Magyar Nemzet.

A nemzetközi Holokauszt Világfórumot immáron ötödik alkalommal rendezik meg Jeruzsálemben, ahol jelen lesz többek között Mike Pence amerikai alelnök, Vlagyimir Putyin orosz, Emmanuel Macron francia, Frank-Walter Steinmeier német elnök, továbbá Károly walesi herceg, Vilmos Sándor holland és VI. Fülöp spanyol király is.

Hiányzik viszont majd Izraelből Andrzej Duda lengyel elnök, mivel a szervezők nem tették lehetővé számára, hogy felszólaljon a rendezvényen.

Orbán Viktor január 27-én utazik Auschwitzba, ahol többek között az izraeli államelnök Reuven Rivlin, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Andrzej Duda, Frank-Walter Steinmeier, valamint a belga király és királynő társaságában vesz részt a megemlékezésen.

Kapcsolódó írásaink