Külföld

Trump jogászai: Az eljárás beavatkozik a választásba

„Független” jelentés

A kongresszusi vádeljárásban (impeachment) alkotmánysértőnek minősítette a Donald Trump (képünkön) ellen megfogalmazott vádakat az amerikai elnök védelmét ellátó jogászcsoport, amely úgy foglalt állást, hogy az eljárás beavatkozást jelent az idei választásokba, és durva támadást intéz az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő joga ellen.

Trump jogászai: Az eljárás beavatkozik a választásba
Donald Trump
Fotó: AFP

Az eljárásban résztvevő demokrata párti képviselők ugyanakkor az elnök menesztésére szólították fel a szenátust, mert szerintük az ellene felhozott vádak meggyőzőek. Időközben a The Wall Street Journal azt írta, hogy a Donald Trumpról jelentést készítő amerikai Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (GAO) nem független, és egy demokrata szenátor megrendelésére állította össze csütörtökön közzétett elemzését.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom