Külföld

Róma két civil mentőhajó kikötését engedélyezte

Kétszáz migráns szállhat partra

A Sea-Watch 3 német hajó 119 emberrel a fedélzetén a dél-olaszországi Tarantóban, a spanyol Open Arms civil szervezet hajója pedig 114 migránssal a szicíliai Messinában köthet ki a római belügyminisztérium keddi közlése szerint.

Az érkezőket Franciaország, Németország, Portugália, Írország és Olaszország között osztják szét. A szeptemberben alakult baloldali olasz kormány Matteo Salvini volt belügyminiszter szigorú migrációs intézkedéseinek módosítását ígérte, a teljes reformot végül a január 26-án esedékes tartományi választások utánra halasztotta. A ciprusi rendőrség egyik járőrhajója kedden egyébként százhúsz menedékkérőt talált a földközi-tengeri szigetország partjai előtt egy bárkán. A RIK közszolgálati rádió szerint a migránsok egy Famagusta régióban található kikötőben szálltak partra.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom