Külföld

Kurz migrációval kapcsolatos álláspontja változatlan

Az osztrák kancellár szerint az illegális bevándorlás ellenőrzése ugyanolyan fontos, mint az éghajlatváltozás kezelése. Sebastian Kurz a Financial Timesnek nyilatkozva leszögezte: Ausztria célja 2040-re elérni a teljes karbonsemlegességet.

Kurz migrációval kapcsolatos álláspontja változatlan
Sebastian Kurz osztrák kancellár
Fotó: AFP

Fontos a környezetünk védelme, de az is fontos, hogy mi döntsük el, ki fog élni hazánkban” - jelentette ki az osztrák kancellár, kiemelve, hogy a bevándorlás hatékonyabb ellenőrzése a kulturális identitás védelmének szerves részét képezi. Arról is beszélt, hogy szigorítások várhatóak, például lehetőség lesz arra, hogy a vallási szélsőségességgel gyanúsított bevándorlókat megelőző célzattal fogva tartsák.

Az új osztrák kormány a Konzervatív Néppárt (ÖVP) és a Zöldek koalíciójának köszönhetően jöhetett létre. Míg a bevándorlás és a kulturális identitás hagyományosan kulcsfontosságú Kurz ÖVP-jének, addig a Zöldek már régóta ambiciózusabb stratégiát követeltek a környezet védelme érdekében, emlékeztet a Financial Times-interjút ismertető cikkében a Politico.

Kurz szerint az illegális bevándorlás ellenőrzése legalább annyira központi jelentőségű, mint az éghajlatváltozás ügyének kezelése, és hozzátette: mindkét kérdés a kormány napirendjén fog szerepelni.

Kurz az FT-nek arról is beszélt, hogy Ausztria célja 2040-re elérni a teljes karmonsemlegességet.

Kapcsolódó írásaink