Külföld

Keresztényüldözésről beszélt Ferenc pápa a Vatikánba akkreditált nagyköveteknek

Dél-Szudánba készül az egyházfő

Az egyre erősebb polarizáció vezet az egyre feszültebb politikai és társadalmi ellentétekhez a világban – mondta Ferenc pápa (képünkön) a Vatikánhoz akkreditált nagykövetekkel hagyományosan év elején tartott találkozón csütörtökön.

Keresztényüldözésről beszélt Ferenc pápa a Vatikánba akkreditált nagyköveteknek
Ferenc pápa
Fotó: AFP

Az egyházfő elbátortalanító jelzésnek nevezte az év elejétől erősödő feszültséget és erőszakot, és aggodalmát fejezte ki az amerikai–iráni viszály miatt is. Ferenc pápa a nemzetközi közösség minél gyorsabb elkötelezettségét szorgalmazta az izraeli–palesztin békefolyamat támogatásában és azonnali lépéseket a Földközi-tenger és a Közel-Kelet térségében, beleértve a szíriai újjáépítést. A vallásszabadságról szólva a szerinte diszkriminatív „kisebbség” elnevezés eltörlését vetette fel, kijelentve, hogy ez a vallásuk szerint osztályozza egy adott ország lakosait, ezáltal elszigetelést, alacsonyabbrendűséget teremtve.  Ferenc pápa a keresztényekkel szembeni támadások leállítására szólított fel az afrikai országokban. Bejelentette, hogy el szeretne látogatni Dél-Szudánba.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom