Külföld

Haftar tábornok erői elutasítják a tűzszünetet

Az ENSZ párbeszédet sürget Líbiában

Elutasította a nemzetközileg elismert líbiai kormány ellen harcoló Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) Törökország és Oroszország kezdeményezését a líbiai tűzszünetről.

Ahmed al-Miszmári tábornok, az LNA szóvivője az al-Arabijja televízió szerint közölte, a Halifa Haftar tábornok vezette fegyveres erők „folytatják háborújukat az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai által terroristának minősített csoportosulások ellen”. Szerinte a szélsőségesek elfoglalták Tripolit, és egy sor államtól kapnak támogatást, hogy szembeszálljanak az LNA-val. Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök még szerdán Isztambulban szólította fel a Líbiában harcoló feleket egy fenntartható tűzszünet életbe léptetésére. Ezek után Ghassan Salamé, az ENSZ főtitkárának líbiai különmegbízottja pénteken Brüsszelben párbeszédet sürgetett Tripoli és Tobruk között egy tűzszüneti megállapodásról.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom