Külföld

Allahu Akbart kiáltott, majd késsel támadt a német rendőrökre egy muszlim férfi

Allahu Akbart kiáltott egy 37 éves muszlim férfi Németországban, majd rátámadt a rendőrökre, akik többszöri felszólítás után lelőtték. 

Allahu Akbart kiáltott, majd késsel támadt a német rendőrökre egy muszlim férfi
Rendőrök a késes támadás helyszínén
Fotó: AFP/Stephan Witte

A BBC értesülése szerint a férfi először egy tárgyat dobott a rendőrautó felé, ami mellett a rendőrök álltak. A török férfi a háta mögé rejtette el a kését, és nem volt hajlandó együttműködni a rendőrséggel. Ezt követően lőtték le a muszlim férfit. 

Objektum doboz

A támadó az eset során többször is azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar”. A rendőrség egyelőre vizsgálja az eset körülményeit - írja a Sputnik. A BBC információ szerint a férfi rajta volt azon a listán, akit figyeltek, hiszen személye militáns szervezetekhez volt köthető.

Németországban magas készültségben állnak a rendőri szervek, többek között azért, ahogy azt mi is megírtuk, az elmúlt napokban több helyen is hasonló támadás érte a rendőröket Európa-szerte, mindegyik esetben „Allahu Akbart” kiáltottak az elkövetők.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom