Külföld

Ferenc pápa bocsánatot kért, amiért ráütött egy híve kezére

Bocsánatot kért Ferenc pápa, ami Szilveszterkor, a vatikáni zarándokok köszöntése közben egy nő kezére ütött, aki az áldását kérte.

Ferenc pápa bocsánatot kért, amiért ráütött egy híve kezére
Az esetről készült felvétel bejárta a világot
Fotó: AFP

Az incidens még kedden történt: a Szent Péter téren gyülekeztek a zarándokok, akiket a Szentatya üdvözölt. A kordonon átnyúlva Ferenc pápa megsimogatta néhány gyermek kezét, s ekkor ragadta meg kezét egy nő. A Szentatya ráütött a nő kezére, tudatta a Reuters.

Az esetről készült felvétel bejárta a világot.

Objektum doboz

Másnap, a szokásos újévi mise ideje alatt a pápa bocsánatot kért az incidens miatt, mondván, néha ő is elveszíti az önuralmát.

„Bocsánatot kérek a tegnap mutatott rossz példa miatt. Néha, sajnos, én is elveszítem az önuralmamat” - mondta a Szentatya.

Ferenc pápa már került hasonló helyzetbe tavaly, amikor elrántotta a kezét, amikor egy zarándok meg akarta csókolni.

Egy lelkes rajongó magához húzott - kommentelte Matteo Salvini a Twitterbejegyzést. Az Alpokban kiránduló egykori belügyminiszter kézfejét egy  nő ragadja meg, Salvini pedig Ferenc pápát utánozva fordul hozzá, de az egyházfőtől eltérően nem rácsap a kezére, hanem megsimogatja a nő arcát. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom