Külföld

Hamburg több mint 5,3 milliárd eurót költött a migránsok ellátására négy év alatt

Hamburg városa 2015 óta közel 5,35 milliárd eurót költött a menedékkérők ellátására - derül ki a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt által kérvényezett hivatalos adatokból.

Hamburg több mint 5,3 milliárd eurót költött a migránsok ellátására négy év alatt
A német állam óriási összegeket fordít a bevándorlók integrációjára az adófizetők pénzéből
Fotó: AFP/Christof Stache

2015-ben 735 millió euróba került a városnak a migránsok ellátása és integrációja, egy évvel később ez az összeg 1,5 milliárd euróra emelkedett, 2017-ben és 2018-ban pedig 1-1 milliárd euró volt - írja Voice Of Europe nevű portál a Junge Freiheit cikke alapján.

Idén júniusig a város bevándorlókra fordított költései 500 millió euróra rúgtak. A hamburgi tartományi szenátus várakozásai szerint az végéig közel 800 millió euróba fog kerülni az adófizetőknek a migránsok elszállásolása, étkeztetése és oktatása.

Alexander Wolf, az AfD hamburgi szervezetének elnöke élesen kritizálta a városvezetést, amiért „csillagászati összegeket költ a bevándorlókra, mindezt a hamburgiak megkérdezése nélkül”.

Wolf hozzátette, az öt év alatt elköltött öt milliárd euró annyi, mint egyes afrikai országok GDP-je.

Ahogy a Voice Of Europe cikke megjegyzi, nem csak Hamburg fordít hatalmas összegeket a menedékkérőkre, a német szövetségi munkaügynökség szeptemberben napvilágot látott adatai alapján a németországi segélyezettek 40 százaléka külföldi, ellátásuk havi több mint 4 milliárd eurós terhet jelent az adófizetőknek.

Kapcsolódó írásaink