Külföld

Szerbia örömmel fogadja az EU magyar bővítési biztosát

Ana Brnabic szerb kormányfő és Várhelyi Olivér, az EU új bővítési biztosa Rómában, a Közép-Európai Kezdeményezés értekezletének szünetében folytatott egyeztetéseket.

Szerbia örömmel fogadja az EU magyar bővítési biztosát
Ana Brnabic kormányfő és Várhelyi Olivér bővítési biztos
Fotó: Beta

A szerb miniszterelnök és Várhelyi megvitatta Szerbia európai uniós csatlakozásának jövőjét. A miniszterelnök a találkozót követően elégedetten számolt be a tárgyalás eredményéről, mondván: meggyőződött arról, hogy az Európai Bizottság jelenlegi összetételében új lendülettel áll hozzá az unió bővítéséhez.

„Várhelyi Olivér megerősítette, hogy az EU bővítésének új szabályozása gyorsíthatja a csatlakozást. Az új szabályrendszer várhatóan kiszámíthatóbb és egyértelműbb lesz, emellett várhatóan az eddigieknél kifejezettebben fogja támogatni a tagjelölteket az uniós költségvetésből” - mondta Brnabic, aki szerint így a jelölti státusban lévő országok felgyorsíthatják a reformfolyamatokat.

A Szerbiai Rádió és Televízió úgy tudja: a szerb miniszterelnök megerősítette a korábbi bejelentést, miszerint Várhelyi Olivér 2020. január végén Szerbiába látogat.

Kapcsolódó írásaink

Félpénzen vehetett ingatlant a bírónő

ĀA Szeviép-per bírájának cége, Botkáék udvari szállítója meghívásos pályázaton is nyert egy ötvenmillió forintos munkát a szegedi önkormányzati ingatlankezelőtől