Külföld

Hidvéghi Balázs: Történelmi tartozás az uniós bővítés a Balkán országainak

„Európa közös projekt”

Magyarország határozottan támogatja az EU bővítését, hiszen Európának érdeke, hogy erősebb, határozottabb és stabilabb legyen – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő (képünkön) a France 24 hírtelevízióban szerdán.

Hidvéghi Balázs: Történelmi tartozás az uniós bővítés a Balkán országainak
Hidvéghi Balázs
Fotó: MH

A bővítésről folytatott beszélgetésen Hidvéghi Balázs mellett Fabienne Keller, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) képviselőcsoport EP-képviselője és Dritan Tolaval, Albánia franciaországi nagykövete vett részt. A magyar politikus arra reagálva, hogy Emmanuel Macron francia elnök októberben az Európai Tanács ülésén elutasította az uniós bővítési tárgyalások megnyitását Albániával és Észak-Macedóniá­val, kijelentette, hogy a kérdésben politikai vitára van szükség, amelyre Magyarország készen áll. Szerinte az EU részéről a bővítés történelmi tartozás a Balkán orszá­gainak, valamint stratégiailag és politikailag fontos lehetőség, egyben felelőssége Európának. Hozzátette, hogy a határon túli magyarság vonatkozásában is kiemelkedő jelentőséggel bírt a bővítés, jelentős stabilitási erőt képviselt. Az Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikájára vonatkozó kérdésre Hidvéghi elmondta, Európa közös projekt, Magyarország ragaszkodik az európaiság gondolatához. Kiemelte: hazánkban szabad politikai diskurzus folyik, az országban demokrácia és sajtószabadság van.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom