Külföld

Erőteljes Európa a célja a horvát EU-elnökségnek

 Erőteljes Európát akar a kihívásokkal teli világban az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét a jövő év első felében betöltő Horvátország kül- és Európa-ügyi minisztere.

Erőteljes Európa a célja a horvát EU-elnökségnek
Erőteljes Európa a célja a horvát EU-elnökségnek
Fotó: NurPhoto/Artur Widak

Gordan Grlic-Radman csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában azt mondta, nagyra értékelik, hogy a magyarok támogatták őket 2011 első felében, amikor sikeresen lezárultak Horvátország csatlakozási tárgyalásai.

Az előadás utáni beszélgetésen Varga Judit igazságügyi miniszter azt hangoztatta, hogy magyaroknak és horvátoknak közös a történelmük és a szokásrendszerük. A közép-európai értékek egyre markánsabban jelennek meg az európai politikában - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

Soros-kórus harsogott Brüsszelben

ĀVarga Judit: Ha az unió a jogállamiságot féltené, akkor az eljárást már rég le lehetett volna zárni, hiszen a delegációnk minden kérdésre kimerítő válaszokat adott

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom