Külföld

Hazánk megbízható szövetségesként teljesíti vállalásait a NATO-ban

Miniszteri beszámoló

A múlt heti NATO-csúcstalálkozó is azt bizonyította, hogy Magyarország megbízható szövetséges – mondta Szijjártó Péter kedden az Országgyűlésben.

Hazánk megbízható szövetségesként teljesíti vállalásait a NATO-ban
Szijjártó Péter
Fotó: MH

A külgazdasági és külügyminiszter a katonai szövetség múlt heti találkozójáról elmondta, a tanácskozáson elfogadott deklaráció az első olyan jellegű dokumentum, amely a tömeges illegális migrációt a biztonsági kockázatok között ismeri el, emellett megerősítette a NATO elkötelezettségét a terrorellenes globális küzdelem mellett. Látjuk a fokozódó migrációs nyomást a Nyugat-Balkánon, illetve az összefüggést a terrorizmus terjedése és a kontrollálatlan tömeges migráció között – fogalmazott Szijjártó. Közölte, a védelmi kiadások tekintetében hazánk fejlesztési beruházásainak mértéke 20 százalék felett van, továbbá világos a menetrendje a 2 százalékos GDP-arányos védelmi kiadási cél elérésének.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom