Külföld

Kormányt buktathat az RMDSZ

A jelentős magyar lakossággal is rendelkező erdélyi településeken végzetes hatása lenne annak a lépésnek, amit az új, Nemzeti Liberális Pártból (PNL) felállt kormány tervez, méghozzá hogy kétfordulóssá tenné a polgármester-választásokat

A jelentős magyar lakossággal is rendelkező erdélyi településeken végzetes hatása lenne annak a lépésnek, amit az új, Nemzeti Liberális Pártból (PNL) felállt kormány tervez, méghozzá hogy kétfordulóssá tenné a polgármester-választásokat.

Így ugyanis szinte minden vegyes lakosságú településen magyar–román párharc lenne a második fordulóban, tovább csökkentve a magyar polgármesterek számát Erdélyben. Az ügy kapcsán az RMDSZ furcsa szövetségbe keveredett a korábban kormányzó szociáldemokrata PSD-vel: utóbbi párt ideiglenes elnöke közölte, bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Ludovic Orban kormánya ellen, ha ezt meglépik. Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője szintén erre figyelmeztette a PNL-kormányt, a két párt szavazatai együttesen elegendőek lennének a kormánybuktatáshoz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom