Külföld

A Magyarország ellen indított eljárás ideológiailag vezérelt politikai támadás

Nyilvánvaló, hogy a Magyarország ellen indított eljárásnak semmi köze sincs a jogállamisághoz vagy a sajtószabadsághoz, hanem egy ideológiailag vezérelt politikai támadás egy olyan ország ellen, amelynek demokratikusan megválasztott vezetését a „Soros-kórus” és baloldali liberális társaik megvetik - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Brüsszelben Twitter-üzenetében kedden.

A Magyarország ellen indított eljárás ideológiailag vezérelt politikai támadás
Kovács Zoltán
Fotó: MH

 Kovács Zoltán az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatás kapcsán kijelentette: mindazok, akik a meghallgatás során a jogállamiságról beszélnek, szinte kivétel nélkül maguk is megsértik ezeket az elveket.

Nevetségesnek nevezte, hogy a meghallgatás során a kérdezők nem foglalkoztak a tényekkel, ugyanis röviddel az Európai Parlament indokolással ellátott jelentésének elfogadása után Magyarország már részletesen megcáfolta az abban foglalt összes vádat.

„Ne feledjük, a forgatókönyvet nem jogszabályok szerint írták átláthatóan és nyíltan, hanem a civil szervezetek és a nyíltan magyarellenes bürokrácia színfalai mögött” - fogalmazott.

A jogállamiság helyzetének feltárására irányuló eljárást egy „soha véget nem érő történethez” hasonlította. „Soha nem lesz elég a ”Soros-kórus„ számára. Egy ilyen ”eljárást„ nyilvánvalóan nincs szándékukban lezárni” - írta.

Úgy fogalmazott, a meghallgatás során „kissé zavaróvá vált”, hogy a „Soros-ügyészek” teljesen figyelmen kívül hagyták az eljárási szabályokat.

„Így működik a ”Soros-kórus„: olyan kormány ügyét veszi fel napirendjére, amely ideológiai alapon szemben áll vele, figyelmen kívül hagyja a tényeket, az eljárási szabályokat, és saját politikai célja elérése érdekében akkor is folytatja, amikor a vita már érdektelenné vált - írta üzenetében az államtitkár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink