Külföld

Két tűz között Macron, tüntetőkkel tele az utcák

Párizsba beszökött a tél

Nagy felfordulást okoztak a franciaországi közutakon a teherszállítók, akik szombaton tüntettek az üzemanyag adójának január 1-jén esedékes emelése ellen.

Elvileg függetlenül szervezkedtek a hét közepén demonstrálóktól, akik a nyugdíjreform ellen tiltakoztak. Az üzemanyagár-emelkedés mellett az úthálózat karbantartásához hozzá nem járuló kelet-európaiakra haragszanak. A nyugdíjreform ellen demonstrálók csütörtökön mintegy egymillióan lehettek. Édouard Philippe kormányfő közölte, szerdán mutatja be a nyugdíjreform teljes tervezetét. Eközben vizsgálat indult Párizsban Emmanuel Macron francia államfő egyik legfőbb szövetségese, a centrista Demokrata Mozgalmat (Modem) vezető François Bayrou ellen, mert a pártja feltételezhetően nem létező asszisztensi állásokat kreált más, elsősorban pártmunkát végző alkalmazottainak. A politikust állítólag tíz órán keresztül faggatták, Bayrou ügyvédje szerint persze alaptalanok a vádak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom