Külföld

Novák Katalin megpályázza a Nemzetközi Demokrata Unió női tagozatának elnökségét

A Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) újonnan megalakuló női tagozatának elnökségéért indul Novák Katalin, a Fidesz alelnöke.

Novák Katalin megpályázza a Nemzetközi Demokrata Unió női tagozatának elnökségét
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár
Fotó: MH/Purger Tamás

Novák Katalin hétfőn az M1 aktuális csatornán közölte, hogy a konzervatív és jobboldali nézeteket valló pártokat tömörítő IDU decemberi washingtoni találkozóján a női tagozat elnökségének tagjairól is döntenek majd.

A pártszövetség elnöke, Stephen Harper üdvözölte, hogy elnökjelöltként indul - tette hozzá.

Mint mondta: a női tagozat modern konzervatív megközelítése annak, mit jelent ma nőnek lenni. Szerinte ugyanis sok fiatal nő vágyik az anyaságra, szereti a munkáját, akár karriert is építene, ezért szívesen veszik, ha mások megoszthatják velük tapasztalatikat arról, hogyan lehet ezeket összeegyeztetni anélkül, hogy bármelyikről le kellene mondaniuk.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a Fidesz aktív és elismert tagja az IDU-nak, amely segítséget nyújt a pártnak abban, hogy a perspektívája ne szűküljön be Magyarországra és Európára.

A decemberi találkozón a pártelnökök, alelnökök többek között beszámolnak jelenlegi kihívásaikról, olyan aktuális kérdésekről folytatnak eszmecserét, mint a migráció, és pártpolitikai stratégiáról is beszélnek majd - mondta a Fidesz alelnöke.

Kapcsolódó írásaink

Balliberális kettős mérce

ĀHétértékelő. Boros Bánk Levente szerint a kispesti botrány érintettjei már meg sem próbálnak kikeveredni a történetből

Csak együtt van jövőnk

ĀIllés Boglárkát választotta új elnökévé a Fidesz ifjúsági szervezete a hét végi tisztújító kongresszuson, amelyen a párt vezető politikusai is felszólaltak