Külföld

A svédek egyre nyitottabbak a bevándorlásellenes retorika iránt

Változik a svéd politikai elit, a társadalom egyre nyitottabb a bevándorlásellenes demokrata párt retorikája iránt - mondta Flamm László Svédország-szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A svédek egyre nyitottabbak a bevándorlásellenes retorika iránt
Svédországban eddig a befogadás hívei voltak
Fotó: AFP

Hozzátette: az elmúlt 60 évben az integráció, a befogadás nagy szerepet töltött be a svéd rendszerben, ebben nőttek fel jelenlegi politikusaik, akik így nehezen hoznak szigorú intézkedéseket a migrációval kapcsolatban.

Elmondta: a migráció által támasztott problémáknak nem pénzügyi, hanem inkább hozzáállásbeli okai vannak. A közbiztonság romlása ellen mélyreható reformokra lenne szükség, azonban ezt egy olyan politikai generációnak kellene megtennie, amelytől idegen, hogy szigorú reformokat, büntetéseket eszközöljön - magyarázta Flamm László.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom