Külföld

Gyakorlati programot mutatott be Ursula von der Leyen

Gyakorlati programot mutatott be a stabil többséggel megszavazott új Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdán, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász csütörtökön.

Gyakorlati programot mutatott be Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke
Fotó: AFP/Kenzo TRIBOUILLARD

Hozzátette: Jean-Claude Junckernek, az EB előző elnökének a megválasztásakor bemutatott programja sokkal elméletibb volt, ehhez képest óriási különbség, hogy Ursula von der Leyen konkrétumokról beszélt szerdán.

A bizottságnak egységet kell teremtenie, és von der Leyen azt is mondta, hogy a migráció tekintetében is olyan megoldások szükségesek, amelyeket mindenki elfogad - emelte ki.

Elmondta: a Die Welt német napilap szerint von der Leyen ugyan a migráció tekintetében szétosztásról beszél, de a kvóta kötelező jellegét elveti. Azt is jelezte a bizottsági elnök, hogy 2020 elejére szeretne olyan csomagot letenni, amely szerint azon országoknak, amelyek nem fogadnak be migránsokat, a határvédelemben kell majd aktívabbnak lenniük - fűzte hozzá ifj. Lomnici Zoltán.

Kapcsolódó írásaink

Megelőlegezett bizalom a Fidesztől

ĀA bevándorlás megállítását, a keresztény kultúra védelmét és a nemzetállamok tiszteletét várja az új Európai Bizottságtól a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációja