Külföld

Ferenc pápával találkozott Soltész Miklós

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos római látogatása során november 27-én részt vett a pápa szokásos szerdai általános kihallgatásán a Szent Péter téren.

Ferenc pápával találkozott Soltész Miklós
„Továbbra is óvjátok az életet és a családokat!” - válaszolta Ferenc pápa, aki örömmel fogadta az államtitkár szavait
Fotó: AFP/Vincenzo Pinto

Soltész Miklós az audienciát követően személyesen is találkozott a Szentatyával, akinek egy, a Magyarország Kormánya támogatásával megújult templomokat bemutató kiadványt adott át.

Az államtitkár a pápa ázsiai útján elmondott, a béketeremtés fontosságát hangsúlyozó beszédére utalva elmondta: a magyar kormány azzal tud hozzájárulni a szeretet és a béke civilizációjának építéséhez, ha a közösségeket támogatja.

Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy a kormány a nemzet szellemi és lelki megújulása szempontjából fontosnak tartja a templomok felújítását, valamint az egyházi közfeladat-ellátást és a gyermeket nevelő családok támogatását. Ennek a politikának már látszanak a gyümölcsei, hiszen az elmúlt években Magyarországon nőtt a házasságkötések száma, az abortuszoké és a válásoké viszont jelentősen csökkent - mondta az államtitkár.

„Továbbra is óvjátok az életet és a családokat!” - válaszolta Ferenc pápa, aki örömmel fogadta az államtitkár szavait. Soltész Miklós beszámolt arról is, hogy a 2020 szeptemberében Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagy megtiszteltetés és lehetőség Magyarország számára, melyre a magyarok örömmel készülnek.

Kapcsolódó írásaink