Külföld

Észak-Korea kilőtt két azonosítatlan rakétát

Észak-Korea kilőtt csütörtökön két azonosítatlan rakétát a Japán-tenger felé - jelentették hírügynökségek a dél-koreai hadsereg közlése alapján.

Észak-Korea kilőtt két azonosítatlan rakétát
A dél-koreai vezérkar egyelőre nem pontosította, hogy hol csapódtak be a rakéták (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/KCNA/KNS

A dél-koreai vezérkar egyelőre nem pontosította, hogy hol csapódtak be a rakéták, csak azt, hogy Dél-Hamgjong tartományból lőtték ki őket a Koreai-félszigettől keletre lévő Japán-tenger felé.

Abe Sindzó japán miniszterelnök közölte, hogy védelmi minisztériumának megítélése szerint a kilövés veszélyt jelent Japánra, illetve a nemzetközi közösségre. Figyelik a helyzet alakulását, és folyamatosan kapcsolatban állnak szövetséges partnereikkel - tette hozzá.

Észak-Korea három nappal korábban tüzérségi gyakorlatot tartott a Dél-Koreával közös tengeri határ mentén fekvő egyik szigeten, vitatott hovatartozású területen. Szöul hevesen tiltakozott emiatt.

Phenjan gyakorlatilag minden együttműködést felfüggesztett Szöullal, miután holtpontra jutottak a nukleáris tárgyalások Észak-Korea és az Egyesült Államok között. Észak-Korea azt követeli szomszédjától, hogy a nemzetközi szankciókkal szembemenve indítsa újra a korábban felfüggesztett közös gazdasági projekteket, amelyek mentőövet jelenthetnének az ország romokban heverő gazdaságának.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom