Külföld

Völner: A kormánynak folytatnia kell a küzdelmet

Ezt a csatát megnyertük, de a kormánynak folytatnia kell a küzdelmet az illegális migráció ellen, mert a Soros-hálózat továbbra is minden erejével támogatja a bevándorlást - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken.

Völner: A kormánynak folytatnia kell a küzdelmet
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: MH

A politikus abból az alkalomból közölte ezt, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának nagykamarája két menedékkérő ügyében másodfokon a magyar államnak adott igazat csütörtökön.

Völner Pál kifejtette: az emberkereskedőkkel együttműködő, az illegális bevándorlást minden lehetséges eszközzel támogató „álcivilek” egyáltalán nem akarják, hogy „bárki megállítsa, vagy akár megfékezze és ellenőrizze a migránsokat”. Viszont mivel a magyar hatóságok ezt teszik, és sikeresek is ebben a munkában, a tranzitzóna elleni politikai és jogi támadások is folyamatosak.

Azt mondta, a nagykamara jogerős döntése is rámutat arra, hogy a tranzitzóna szabályozott, ellenőrzött körülmények között ad lehetőséget a legális belépésre az ország területére és a menekültügyi eljárás elindítására.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy bár az EJEB egyértelműen kimondta, hogy a kérelmezők önként léptek be a tranzitzónába és onnan bármikor szabadon visszatérhettek Szerbiába, továbbá az ottani elhelyezésük körülményei sem voltak jogsértőek, van olyan NGO, amely ezt Magyarország elítéléseként tolmácsolja. „Látszik, hogy a Soros-hálózat emberei semmitől sem riadnak vissza, hiszen a strasbourgi döntésről is valótlanságokat állítanak” - mondta Völner Pál.

Úgy fogalmazott: „A szélsőbaloldali és a radikális liberális erőktől ez azonban sajnos nem szokatlan. A történelem során már számtalanszor bebizonyosodott, hogy készek a józan ész diktálta elveket a saját ideológiájuknak megfelelően eltorzítani, a tényeket hazugságokra átírni.”

Kapcsolódó írásaink

Igazat adott a kormánynak Strasbourg

ĀA röszkei tranzitzónában való tartózkodás nem számított jogellenes fogva tartásnak - Varga Judit: Bevándorláspártiak kontra legitim, szuverén határvédelem ügyben a strasbourgi bíróság a kormánynak adott igazat

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom