Külföld

Szír célpontokat bombázott az izraeli hadsereg

Patthelyzet a politikában

Ellenséges célpontokra lőtt szerdára virradóan a szíriai légvédelem Damaszkusz felett és több támadó rakétát megsemmisítettek – jelentette az állami sajtó.

Izrael később közölte, hogy az ő légiereje támadott. Az izraeli védelmi erők közölték, hogy harci gépeik több tucat célpontot támadtak a keddi szíriai rakétatámadás megtorlásaként. Mintegy húsz célpontot találtak el, több mint felük iráni katonai központ és tábor volt. Huszonhárman – közöttük tizenhat külföldi fegyveres – meghaltak azokban a légicsapásokban, amelyeket Izrael hajtott végre Szíriában – tudatta az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szerdán. Moszkva helytelenítette az izraeli akciót. Időközben Avigdor Liberman, az Izrael a hazánk párt vezetője bejelentette, hogy sem a jobboldali Likud, sem a centrista Kék-fehér párt kisebbségi koalícióját nem támogatja (az ez utóbbit vezető Beni Ganz vissza is adta a kormányalakítási megbízást tegnap este), és így várhatóan ismét választások lesznek Izraelben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom