Külföld

Putyin: Oroszország senkit nem akar megtámadni

Moszkvának kell az EU

Az „orosz fenyegetés” puszta kitaláció, Oroszország senkit sem kíván megtámadni – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai moszkvai nemzetközi befektetői tanácskozáson.

„Függetlenül az Ukrajnával kapcsolatos összes problémától, a Krím és a Donyec-medence körüli spekulációktól, mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy Oroszország senkit sem szándékozik megtámadni” – állította Putyin. A kérdésre, hogy milyen viszonyban áll Volodimir Zelenszkijjel, közölte, hogy semmilyenben, mert még csak telefonon beszélt ukrán kollégájával, aki megítélése szerint „rokonszenves és őszinte ember lehet”. Ami az orosz-ukrán konfliktust illeti, annak kapcsán Mike Pompeo amerikai külügyminiszter közölte, büszke hazája Ukrajna-politikájának eredményeire, amihez Donald Trump elnök karakánsága is kellett. Az orosz elnök egyébként nem zárta ki, hogy egyes kelet-európai országok egyszer majd kiválnak az EU-ból, bár ő az uniót „kiszámítható és érthető partnernek” tartja. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom