Külföld

Ismét a színfalak mögött találkozott Soros és Timmermans

A nyilvánosság teljes kizárásával találkozott Frans Timmermans, a leköszönő Európai Bizottság egyik alelnöke Soros György tőzsdespekulánssal november 18-án, hétfőn Brüsszelben - derítette ki az EB hivatalos naptárából az Origo.

Ismét a színfalak mögött találkozott Soros és Timmermans
George Soros ismét Brüsszelben tette tiszteletét
Fotó: AFP/APA/GEORG HOCHMUTH

Ugyan mindketten az átláthatóság nagy szószólói, de tárgyalásukról semmilyen információt vagy képet nem osztottak meg. Nagy valószínűséggel a migránskvóták bevezetéséről egyeztettek, ugyanis a korábbi években mindig ez volt a fő téma kettejük találkozóin.

Az amerikai milliárdos Timmermansszal találkozott a legtöbbször az EU-s vezetők közül, legutóbb szeptember 23-án New Yorkban folytattak megbeszélést. A holland politikus számos alkalommal kifejtette, hogy nagyra tartja, és többször meg is védte Soros Györgyöt, ez is azt támasztja alá, hogy az ő embere. A magyar kormány éppen ezért nem támogatta személyét a bizottsági elnöki székéért.

Soros és Timmermans rendszeresen egyeztetnek. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a holland politikus 2015. szeptemberében New Yorkban tartott megbeszélést „ismeretlen témában” a Soros által irányított Open Society European Policy Institute (OSEPI) munkatársaival, majd 2017 áprilisában részt vett Brüsszelben egy meetingen a spekulánssal, aki előtte levő napon éppen Junckerrel egyeztetett „ismeretlen témában”.

Timmermans egyébként azóta is rendszeresen tárgyal Soros szervezetével, vagy vele személyesen, 2018-ban például háromszor is találkoztak. Áprilisban, júniusban és novemberben összeültek, hogy megvitassák Európa jövőjét.

Timmermans egyébként Magyarország egyik legagresszívabb uniós bírálója, Sargentini mellett éppen az uniós alelnök szidta a legtöbbet Magyarországot. Nem is csoda, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is többször elmondta véleményét róla: „Timmermans, a bevándorláspártiak fő erejének korábbi választási csúcsjelöltje köztudomásúlag Soros György embere”.

Kapcsolódó írásaink

George Soros forradalmat hirdet

ĀA berlini fal leomlásával a nyílt társadalmak és a nemzetközi együttműködés győzött, harminc évvel később azonban a nacionalizmus vált meghatározóbbá – írta George Soros a Project Syndicate oldalon megjelent cikkében hétvégén

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom