Külföld

Nézőpont: Várhelyi az EU nyugat-balkáni bővítéséért fog dolgozni

 Nézőpont Intézet elemzője szerint Várhelyi Olivér az Európa Bizottság (EB) bővítési portfólióra szánt magyar biztosjelöltje „a következő öt évben azt fogja képviselni, hogy az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése megvalósuljon”.

Nézőpont: Várhelyi az EU nyugat-balkáni bővítéséért fog dolgozni
Tóth Erik
Fotó: MH

Tóth Erik az M1 aktuális csatornán hétfőn úgy vélekedett: Várhelyi Olivér ezt annak érdekében teszi majd, hogy „a térség a migráció és az egyéb destabilizáló tényezők alól mentesüljön”. Az elemző szerint ez a magyar nemzeti érdek is.

Ugyanakkor megjegyezte: „ezt így nem lehet ma kimondani Európában, mert - mint ahogy azt korábban láttuk - összeférhetetlenséget feltételez”.

A Várhelyi Olivérrel kapcsolatban tett ellenzéki kijelentéseket Tóth Erik úgy kommentálta, hogy professzionális politikusok ilyen kijelentéseket nem tesznek és különösen nem politizálnak a magyar nemzeti érdekekkel szemben.

Egyúttal azt prognosztizálta, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők a következő években „(...) mindent meg fognak tenni, hogy Várhelyi Olivér és a magyar kormány közvetett érdekérvényesítő képességét megpróbálják csökkenteni”.

„Ezek az akciók eddig sem voltak sikeresek és (...) ezután sem lesznek azok” - hangoztatta az elemző.

Kapcsolódó írásaink