Külföld

Konzervatív válasz Sorosnak

Jair Netanjahu szerint a határok megnyitása és a tömeges bevándorlás a nemzeti identitás felszámolásának eszköze

A Soros-szervezetek tevékenysége és a bevándorlás veszélyeiről, valamint a nyugati antiszemitizmusról is beszélt lapunknak Jair Netanjahu konzervatív kommentátor és tanácsadó, aki a XXI. Század Intézet meghívására tartott előadást Budapesten. Az izraeli miniszterelnök fia szerint globális összefogásra van szükség a Soros-hálózattal szemben.

Konzervatív válasz Sorosnak
Európa beleragadt a korábbi Izrael-ellenes politikai szerepbe, ami az arab olajhoz való hozzáférés feltétele volt – jelentette ki a zsidó állam miniszterelnökének fia, aki szerint az antiszemitizmus is szerepet játszik a kérdésben
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

– Hogyan értékeli George Soros és az általa támogatott nem kormányzati szervezetek (NGO-k) izraeli szerepét? Mit tanulhat ebből Európa?

– Pusztító az izraeli tevékenységük, rengeteg feszültséget okoz. Az izraeli emberek nem vallják a Nyílt Társadalom Alapítványok értékeit, mindezt egyszerűen ránk kényszerítik, mert elképesztően sok pénzt költ Soros alapítványa és az Európai Unió a különböző radikális NGO-k­ra. A tevékenységük lassan átalakítja az ország karakterét, mert több ezer ilyen nem kormányzati szervezet van, és nagyon kitartóan dolgoznak. Mindannyian különböző részproblémákra koncentrálnak, vannak, akik a palesztinok jogaival, mások az illegális migránsokkal foglalkoznak, de a céljuk közös: megfosztani Izraelt a zsidó identitásától. Ez a világ egyetlen zsidó országa, George Soros szervezetei pedig meg akarják ezt szüntetni. Ez rettenetes. Miért pont a zsidóknak, az egyik legősibb népnek nem lehet saját országa, egy kis földdarab a világban, ami Dávid király óta az őseinké? Amit Sorosék Izrael­ben csinálnak, ezt akarják tenni Magyarországon, Európában és az Egyesült Államokban is. Háttérbe akarják szorítani a nemzeti identitást, és ebben nagy szerepe van a határok megnyitásának is. Jöjjön be mindenki, és hátha akkor a magyarok kisebbséggé válnak a saját országukban. Szerintem a konzervatívoknak az Egyesült Államokban, Izraelben és Európában össze kell fogniuk a Soros-hálózat ellen. Át kell venni a technikájukat, egy ellenpólust kell létrehozni, hasonló erőforrásokkal.

– Mi az oka annak, hogy Nyugat-Európában sokkal több a zsidóság elleni erőszakos támadás, mint a térségünkben?

– Elég egyértelmű. Jelentős bevándorló népesség él Nyugat-Európában, akik nemrég érkeztek oda a Közel-Keletről, ahol gyerekkoruk óta azt tanulták, hogy a zsidók ellenségek, zsidókat ölni helyes cselekedet. Ezt a középkori gondolkodást magukkal hozzák Svédországba, Belgiumba, Nagy-Britanniába és más országokba.

– Mivel magyarázza, hogy az Euró­pai Unió, valamint több európai állam is, például Svédország hagyományosan ellenséges, bíráló külpolitikát folytat Izraellel szemben?

– Ennek vannak történelmi okai, a hetvenes évek arab olajbojkottja után Európa úgy döntött, inkább ellenséges lesz Izraellel szemben, csak hogy továbbra is hozzáférhessen az arab olajhoz. Ma azonban ez már nem releváns, mivel Izrael viszonya az arab országokkal remek. Európa egyszerűen csak benneragadt ebben a fixációban. Egy része pedig antiszemitizmus, nincs más magyarázat. Abszurd vádakkal támadják a világ egyetlen zsidó államát, ami ráadásul egy liberális demokrácia. Teljesen figyelmen kívül hagyják viszont például Észak-Ciprus török megszállását vagy hogy Irán atomfegyvert épít.

Kapcsolódó írásaink