Külföld

Polt Péter meghívására hazánkba látogatott a szlovén legfőbb ügyész

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására 2019. október 28. és 30. napjai között hazánkba látogatott Drago Šketa szlovén legfőbb ügyész.

Polt Péter meghívására hazánkba látogatott a szlovén legfőbb ügyész
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész
Fotó: MH

A magyar és a szlovén legfőbb ügyész legutóbb 2018. október elején találkozott Szlovéniában. Az akkori tárgyalások során a legfőbb ügyészek a határ menti ügyészségek rendszeres egyeztetéséről - közvetlen kapcsolattartásról, személyes tárgyalásokról és információcseréről - állapodtak meg.

Az elmúlt egy év tapasztalatainak megvitatása érdekében Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására érkezett Magyarországra Drago Šketa szlovén legfőbb ügyész 2019. október 28 és 30. napjai között.

A mostani, részben vidéki helyszínen - a Vas megyei és a Zala megyei ügyészi szervezetek vezetőinek részvételével - is folytatott tanácskozáson a legfőbb ügyészek tájékoztatták egymást az elmúlt időszak határ menti igazságügyi együttműködésének tapasztalatairól, az országhatárokon átnyúló bűnözés és a bűnüldözés aktuális helyzetéről, továbbá megvitatták a jogsegély ügyek intézése kapcsán felmerülő legfontosabb kérdéseket.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatta továbbá szlovén kollégáját a tavaly július 1. napján hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatairól.

A hatékony bűnügyi együttműködés további fokozása érdekében a felek évente megrendezésre kerülő határmenti találkozók megtartását helyezték kilátásba.

A szlovén delegációt a Kúria elnöke, Dr. Darák Péter is fogadta.
 

Kapcsolódó írásaink