Külföld

Merkel lakásánál is fotózkodott a berlini gázoló, Anis Amri

Két hónappal a berlini karácsonyi vásár ellen 2016 decemberében elkövetett gázolásos merénylet előtt Angela Merkel otthona előtt is fotókat készített magáról a terrortámadás tunéziai elkövetője – jelentette a Die Welt.

A német kancellár berlini otthonánál és annak környékén készült fotókat a szövetségi bűnügyi rendőrség a merénylet után Milánó közelében agyonlőtt támadó, Anis Amri telefonján találta. A hatóságok szerint akár a lakás környéke is célpont lehetett a terrorista számára. A Süddeutche Zeitung szerdai cikke szerint a múlt hét végén Münchenben egy 29 éves afgán férfi megerőszakolt egy 18 éves nőt. A bajor város rendőrségének tájékoztatása szerint az áldozat egy szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor szóba elegyedett vele a gyanúsított, aki később egy parkban megerőszakolta a nőt. Az elkövető elmenekült, a férfit a rendőrség hétfőn vette őrizetbe. Az Európai Bizottság tegnap azt közölte, hogy az EU további kétmillió euró (660 millió forint) támogatást juttat Bosznia-Hercegovinának a menekültek és a migránsok számára biztosított humanitárius segítségnyújtással összefüggő kiadásainak fedezésére. A tájékoztatás szerint az országban jelenleg mintegy 6-8 ezer migráns és menekült él fedél nélkül. Szintén tegnap a dán parlament elfogadott egy törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az Iszlám Államhoz tartozó, kettős állampolgárságú dzsihadistákat megfosszák dán útlevelüktől.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom