Külföld

Zavargások voltak egy máltai menekültközpontban

Zavargások voltak hétfőre virradóra a máltai Hal Far menekültközpontban - közölte a szigetország rendőrsége.

Zavargások voltak egy máltai menekültközpontban
A migránsok öt autót és egy konténert gyújtottak fel
Fotó: Youtube

A rendbontók öt autót és egy konténert felgyújtottak, a The Times of Malta című helyi lap pedig úgy tudja, hogy egy rendőrautót is megrongáltak. A közbeavatkozó rendvédelmi szerveket a migránsok kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg.

A tartózkodási engedéllyel nem rendelkező illegális bevándorlók számára létrehozott zárt máltai menekültközpontokban elhelyezett migránsok már hónapok óta tiltakoznak a létesítményekben uralkodó életkörülmények és a menedékkérelmi eljárások lassú elbírálása miatt.

A The Times of Malta szerint a zavargás azt követően tört ki, hogy a hatóságok elutasították egy csoport menedékkérőnek azt a követelését, hogy egy nyitott menekültközpontba helyezzék át őket.

A máltai menekültközpontok túltelítettek, miután az utóbbi hónapokban migránsok százai érkeztek a szigetre. A helyi hatóságok sokukat más uniós tagállamokba helyeznék át, de ez eddig nem történt meg.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom