Külföld

Menczer: A kormány a Brexit során is a magyar érdekeket tartja szem előtt

A kormány végig a magyar érdekeket tartotta szem előtt a britek Európai Unióból való kilépési folyamata során - közölte a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Menczer: A kormány a Brexit során is a magyar érdekeket tartja szem előtt
Menczer Tamás: A kormány fontosnak tartja, hogy a Brexit után a lehető legszorosabb gazdasági, kereskedelmi és védelmi együttműködés alakuljon ki Nagy-Britannia és az Európai Unió között
Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Menczer Tamás azt mondta, hogy „Brüsszel és a Juncker-bizottság hibái miatt” a britek kilépni készülnek az Európai Unióból, a véglegesnek tűnő megállapodási javaslatról szombaton szavaz a brit parlament. Az államtitkár kiemelte: Magyarországnak az az érdeke, hogy a kint élő magyarok jogai semmilyen körülmények között ne sérüljenek, erre pedig - viszonossági alapon - ígéretet tettek a britek.

Objektum doboz

A kormány fontosnak tartja azt is, hogy a Brexit után a lehető legszorosabb gazdasági, kereskedelmi és védelmi együttműködés alakuljon ki Nagy-Britannia és az Európai Unió között, a brit gazdaság ugyanis az EU második, a világ ötödik legnagyobb gazdasága - hangsúlyozta.

Hozzáfűzte, hogy a szoros együttműködésben Magyarország azért is érdekelt, mert 750 brit vállalat több mint 60 ezer magyar embernek ad munkát.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: Boris Johnson brit miniszterelnök a Brexittel kapcsolatban a brit emberek akaratát hajtja végre, és ezért szerinte nem kritikát, hanem tiszteletet és együttműködést érdemel.
 

Kapcsolódó írásaink

Megszületett a megállapodás a brit kiválásról

ĀBarnier fogja vezetni a jövőbeli EU-brit kapcsolatokról szóló tárgyalásokat - Csütörtökön délután az uniós vezetők aláírták az egyezményt - Johnson biztos benne, hogy a brit parlament alsóháza is támogatni fogja a dokumentumot

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom