Külföld

Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

Továbbra sem apad a Görögországot érő migrációs hullám, az utóbbi egy napban legalább 474 menedékkérő érkezett a görög égei-tengeri szigetekre - közölte az athéni polgári védelmi minisztérium és parti őrség csütörtökön.

Ismét migránsok százai érték el a görög partokat
Migránsok a görögországi Leszbosz szigetén
Fotó: AFP/Louisa Gouliamaki

  Időközben több mint 33 400-ra duzzadt a Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigeteken lévő menekülttáborokban és egyéb szálláshelyeken elhelyezett menedékkérők száma.

 A görög kormány a migránsok szárazföldre szállításával igyekszik enyhíteni a szigeteken lévő létesítmények túlzsúfoltságán.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala (UNHCR) legfrissebb adatai szerint az idén eddig jóval több illegális bevándorló (39 775) érkezett Törökország felől a görög szigetekre, mint a tavalyi év egészében (32 494).

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom