Külföld

Migrációkutató: Ösztönzi a migrációt az olasz kikötők megnyitása

„Szívó hatást” gyakorol az olasz kikötők megnyitása a bevándorlók előtt - fogalmazott a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese pénteken az M1 aktuális csatornán.

Migrációkutató: Ösztönzi a migrációt az olasz kikötők megnyitása
A jelenleginél is súlyosabbá válhat a migrációs helyzet a Földközi-tengeren
Fotó: AFP/Alessandro Serrano

Janik Szabolcs azt mondta, hogy egyre többen vágnak neki a veszélyes útnak, és mivel nincs garancia arra, hogy mindenkit ki tudnak menteni, még többen halhatnak meg útközben.

Kitért arra is: Olaszországon belül feszültséget okoz a bevándorlók szétosztása, mert a Liga vezette városok nem akarják befogadni őket.

A máltai egyezménnyel Olaszország helyzetére próbálnak meg valamilyen megoldást kidolgozni, de az egyezmény végrehajtása problémás, mert nem tartalmaz olyan új elemet, amelynek köszönhetően jól működhetne a gyakorlatban - vélekedett a szakértő.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom