Külföld

Halász János: A migránskvóta a tagállamokat és a városokat fenyegeti

A migránskvóta a tagállamokat és a városokat fenyegeti - jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján. 

Halász János: A migránskvóta a tagállamokat és a városokat fenyegeti
Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője
Fotó: MH

Halász János hangsúlyozta: a távozó Európai Bizottság az utolsó heteket kihasználva gyors tempóban próbálja kényszerpályára állítani a tagállamokat és a novemberben felálló új Európai Bizottságot.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős EU-biztos már a kvótamegállapodás aláírásakor sürgette a többi uniós tagállamot, hogy minden ország vegyen részt a migránsok elosztásában - idézte fel. Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságában (LIBE) csütörtökön ugyanezt követelte a brüsszeli bizottság migrációs igazgatóságának vezetője is. Annak érdekében, hogy a kvóta életbe lépjen, a távozó Európai Bizottság aktív pénzügyi és politikai támogatást nyújt - tette hozzá. 

Kiemelte: jövő kedden már az uniós belügyminiszterek elé terjesztik a máltai kvótamegállapodást, ezzel sürgetve a tagállamok részvételét. A kormánypárti politikus szerint a kvóta „újra az asztalon van, és valós veszély”. 

„Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük Magyarországot és a magyar városokat a migránskvótától” - fogalmazott, hozzátéve, hogy a bevándorláspárti ellenzék viszont hajlandó teljesíteni az európai baloldal megrendeléseit. „Lebontanák a kerítést, elfogadnák a kvótát és betelepítenék a magyar városokba is a migránsokat” - közölte.

Halász János szerint ehhez Brüsszelben már keresik a bevándorláspárti polgármestereket és jelölteket. „Nem véletlenül rendelte magához Karácsony Gergelyt Frans Timmermans, Soros első embere” - mondta. 

Hozzátette: az ellenzéki polgármesterek és jelöltek betelepítenék a migránsokat az országba. „Az október 13-ai önkormányzati választáson ezt akadályozhatjuk meg” - fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom