Külföld

Késsel támadt rendőrökre egy férfi a párizsi rendőr-főkapitányságon

Az elkövetővel együtt öt halottja van a párizsi rendőr-főkapitányságon csütörtökön elkövetett késes ámokfutásnak. A négy áldozat mindegyike rendőr - közölték rendőrszakszervezeti források.

Késsel támadt rendőrökre egy férfi a párizsi rendőr-főkapitányságon
BFM francia tévécsatorna értesülése szerint a férfi súlyosan megsebesített egy rendőrt
Fotó: AFP/ Martin BUREAU

 Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo   „több halottról” beszélt.

A támadó a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt. Egy kerámiakéssel gyilkolt, először saját irodahelyiségében késelt, majd az épület más részein, mígnem agyonlőtték.

Loic Travers szakszervezeti tisztségviselő elmondása szerint a késelő indítékáról egyelőre nem tudni semmit. A férfival korábban nem volt semmilyen probléma.

A francia rendőrszakszervezet szóvivőjének közlése szerint a támadás délután egy óra tájban történt.

 Christophe Castaner francia belügyminiszter mindezt megerősítette. Mint mondta, a 45 éves férfi 2003 óta dolgozott a rendőrségen és soha nem  észleltek rajta aggodalomra okot adó viselkedési zavar. Castaner sem közölte, hogy az ámokfutásnak hány sérültje van, csupán annyit mondott, hogy állapotuk „megnyugtató”.  

A főkapitányság közel van a Notre-Dame-székesegyházhoz. Az eset miatt az épület környékét lezárták, csakúgy mint a közeli metrómegállót.

Remy Heitz, Párizs főügyésze sajtótájékoztatón közölte, hogy folyik az elkövető lakásának átvizsgálása, és hogy a történtek kiértékelésébe bekapcsolódtak a terrorelhárítás ügyészei is, de még semmi nem utal arra, hogy a tettesnek terrorizmus lett volna az indítéka.

A BFM francia tévécsatorna úgy értesült, hogy a támadó nemrégiben áttért az iszlám hitre.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom