Külföld

Az Európai Parlament 3 milliárd euróval emelné a 2020-as kohéziós forrásokat

Az Európai Parlament költségvetési bizottsága lezárta a 2020. évi uniós költségvetés módosító javaslatainak szavazását. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a szavazást követően örömét fejezte ki, hogy a néppárti frakció támogatásával a képviselők nagy többsége elfogadta azt a kezdeményezését, mely megemelné a jövő évi uniós költségvetésben a regionális fejlesztési forrásokat. A költségvetési bizottság Deutsch Tamás javaslata alapján arról döntött, hogy 3 milliárd euróval megemeli a kohéziós forrásokat - írta közleményében az EP-képviselő.

Az Európai Parlament 3 milliárd euróval emelné a 2020-as kohéziós forrásokat
Deutsch Tamás kezdeményezését a képviselők többsége elfogadta
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Deutsch Tamás által kezdeményezett módosításoknak köszönhetően végül 3 milliárd euró értékben kívánják növelni az Unió jövő évi költségvetésében a regionális fejlesztési programok kereteit. A képviselő szerint el kell kerülni az előző többéves pénzügyi keretterv végén előállt „likviditási hiány” problémáját és biztosítani kell, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami, már megvalósított projektek számláinak kifizetésére. Deutsch Tamás kezdeményezését az Európai Néppárt frakciójának támogatásával a képviselők többsége elfogadta.

A Tanács költségvetési álláspontjában a tagállami kormányok képviselői 400 millió euró összegben zárolnák a migráció kezeléséhez kapcsolódó forrásokat. Deutsch Tamás emlékeztetett: „ez teljes mértékben tükrözi a magyar álláspontot, így az Európai Parlamentben is harcolni fogunk ezért. Ne költhessenek uniós forrásokat a bevándorlást elősegítő célokra, a magyar álláspontot fogjuk követni az EP szavazások során.”

A Fidesz EP-képviselője elmondta: sajnos az EP bevándorláspárti többsége még mindig az illegális bevándorlás korlátlan támogatását erőlteti. A bevándorláspárti erők elszántsága és indulata változatlan, új lendületet vesz a bevándorláspárti politika Európában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom