Külföld

Barátoknál, Rómában

Ahogyan arról már beszámoltunk, Orbán Viktor szombaton Rómába látogatott, az Olasz Testvériség (FdI) párttalálkozójára, ahol beszédet is mondott.

Barátoknál, Rómában
Orbán Viktor az Olasz Testvériség párttalálkozóján
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A magyar kormányfő, akit nagy szeretettel fogadtak Olaszországban, látogatásáról egy videóösszeállítást posztolt a közösségi médiában.

A közzétett videóban láthatjuk, hogyan köszöntötték dallal a magyar kormányfőt a párttalálkozó résztvevői, valamint látogatása néhány kiragadott pillanatát, illetve beszédének néhány mozzanatát láthatjuk/hallhatjuk.

„Az a modell, amit 2010-ben kezdtünk felépíteni: működik és sikeres” - hangzik el a videóban, s a magyar kormányfő kifejtve gondolatát azt is közli: ennek a modellnek van egy alapja, egy fundamentuma, és három alappillére. „A fundamentuma egy 2011-ben elfogadott új keresztény alkotmány. Három alappillére pedig: az első a család, amelyet védeni kell, és amely világosan csak egy férfi és egy nő szövetsége lehet. A második pillére ennek a politikának: az maga a nemzet. A harmadik pillér a keresztény szabadság”.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az olyan gondolkodásúak, mint „mi Magyarországon és itt, Olaszországban, kisebbségben vagyunk az európai politikai elitben, de többségben a nép és az emberek között”.

„Az ellenfeleink nagyok, gazdagok, erősek és jól szervezettek, nekünk igazságtalanul nehéz harcot kell vívnunk a jó ügyért” - hangzik el a videóban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink